Alpe d’HuZes – We did it!!

Chirurgen tegen Kanker
Onder de naam Chirurgen tegen Kanker doet een team van chirurgen en arts-onderzoekers van het UMC Utrecht mee aan de Alpe d'HuZes. Het doel: 6x de berg op en 30.000 euro voor KWF kankerbestrijding. Op artsenauto.nl doen zij verslag van het evenement. Lees alle artikelen van Chirurgen tegen Kanker

Woensdagnacht om 3 uur trokken we onze de zorgvuldig geselecteerde kledinglaagjes aan. ’s Ochtends vorst op de berg, ’s middags kans op 20 graden en een druppel regen. Warm tijdens het klimmen en in het dal, en koud tijdens het dalen en op de berg. Een lastige combinatie om je op te kleden, zo blijkt uit de blote benen van Loek en de bivakmuts van Em.

In de auto op weg naar de start van de Alpe d’Huzes wordt de kom met pasta van gisteravond tot op de bodem leeggegeten. In het pikkedonker pompen we onze banden nog even op en vertrekken naar de start. Dan gaat het startsein en in een grote stoet van lichtjes van fietsers en kaarsjes langs de weg slingeren we omhoog. Langzaam wordt de lucht lichter en een panorama van bergtoppen wordt zichtbaar. Wat een onwijs gaaf gevoel is dit!

Door de vele renners valt ons team al snel uit elkaar. Gelukkig is er genoeg aanspraak langs de weg. Koeienbellen, een deksel met pollepel en Ronnie de Wit zijn favoriet. Na zo’n drie beklimmingen weet je precies waar de leuke bandjes, de camper met pannenkoeken en de supporter in rode broek staan. En dit geeft energie en moed om door te blijven trappen. Wat geweldig al die supporters en vrijwilligers langs het parcours.

Eenmaal boven in het dorp Alpe d’Huez word je extra beloond voor je klimwerk door een heerlijke lange afdaling. De keerzijde hiervan is natuurlijk dat je weer omhoog moet. Maar na de vijfde keer boven te zijn aangekomen is er niemand die twijfelt om wederom af te dalen. Iedereen zal hoe dan ook, óók voor de zesde keer de berg beklimmen.

En dat is gelukt!!! En wat zijn we blij! En wat waren we blij met ons verzorgingsteam onder en boven op de berg. En wat zijn we blij met alle mensen die ons in Nederland gevolgd, gesteund en gesponsord hebben! Heel veel dank aan hen allen.

Carmen van der Pol
Emily Postma
Loek Loozen
Pieter Leliefeld
Kari Trumpi
Thomas Vellinga
Margriet Fokkema
Sponseren
Mocht u ook nog een steentje willen bijdragen aan deze geweldige prestatie van het ‘Chirurgen tegen Kanker’ team? Dat kan nog steeds via site opgevenisgeenoptie.nl.

 

 

2 Reacties Reageer zelf

 1. marjan enzlin
  Geplaatst op 9 juni 2013 om 10:04 | Permalink

  Respect! Veel respect. Volgend jaar bieden we jullie met veel plezier opnieuw een platform. Redactie Arts en Auto

 2. Marry Vollebregt
  Geplaatst op 9 juni 2013 om 23:01 | Permalink

  Hallo Chirurgen tegen kanker

  Met heel veel plezier hebben wij 800 pannenkoeken gebakken en heel veel komkommers gesneden. Als we dan in jullie verslag lezen dat we voor jullie een steentje bij hebben kunnen dragen is onze missie geslaagd.
  Hopelijk zijn wij er volgend jaar weer met de pollepel en de pan en natuurlijk de pannenkoeken.

  Groetjes van de pannenkoek camper