Arts en Auto app

Arts en Auto is nu ook digitaal beschikbaar. Met de nieuwe Arts en Auto app kunt u het magazine  op tablet en smartphone lezen. De app is zowel voor iOS van Apple als voor Android beschikbaar. Klik op de link onderaan deze pagina om de app gratis via  de App Store of Google play te downloaden.

Met de app bladert u eenvoudig door alle pagina’s, zoomt u probleemloos in om de tekst te vergroten en opent u links uit het blad door er simpelweg op te tikken.

De app biedt ook mogelijkheden om het magazine aan te vullen met extra foto’s, filmpjes en dossiers. In de app zijn alle magazines en studentenspecials van het afgelopen jaar terug te lezen.

Download hier de gratis app:

 

 

 

De werking van de app wijst zich grotendeels vanzelf, maar om u op weg te helpen, zetten we de belangrijkste features hier voor u op een rij.  Hierbij gaan wij uit van de iOS-app. De Android-versie werkt in grote lijnen hetzelfde, maar wijkt op een paar kleine punten af. Waar dat het geval is, geven we dat aan.

Welkom
Wanneer u de app opent, komt u op de welkomstpagina terecht. Hier ziet u altijd de omslag van de laatste editie van Arts en Auto staan. Wanneer u bij het downloaden van de app heeft aangegeven dat u push-berichten toestaat, krijgt u automatisch bericht wanneer er een nieuwe Arts en Auto is verschenen.

 • Klik op Laatste uitgave om het meest recente nummer van Arts en Auto te downloaden en te bekijken.
 • Klik op Alle uitgaven om eerdere edities van Arts en Auto terug te lezen. Dit archief is ingedeeld in twee categorieën: het reguliere magazine en de studentenspecials (hierover later meer).
 • Klik op Nieuwsbrief om u in te schrijven voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief van Arts en Auto.
 • Klik op Naar website om naar artsenauto.nl te gaan.

Onderaan het openingsscherm vindt u een aantal navigatieknoppen:

 • Klik op Welkom om terug te keren naar het openingsscherm
 • Klik op Mijn uitgaven om eerder edities van Arts en Auto terug te vinden (deze knop heeft dezelfde functie als Alle uitgaven)
 • Klik op Mijn downloads om te zien welke edities u al op uw tablet of smartphone heeft staan
 • klik op Help voor aanvullende uitleg over de werking van de app

Alle uitgaven
Wanneer u op alle uitgaven klikt, verschijnt er een scherm met twee knoppen: Magazine en Student. (Let op: dit geldt alleen voor iPad en iPhone.  De app voor Android wijkt op dit punt af, doordat de onderverdeling in categorieën ontbreekt; hier staan de edities van het magazine en de studentenspecials door elkaar).

Klik op een van deze twee om het overzicht van alle beschikbare uitgaven in die categorie te bekijken. U kunt dan direct zien welke nummers u wel of niet heeft gedownload.

 • Tik op een editie die u al heeft binnengehaald, dan opent het blad direct.
 • Tik op een editie die u nog niet heeft binnengehaald, dan verschijnt onderstaande downloadscherm en kunt u het nummer via uw internetverbinding binnenhalen
 • Wilt u van categorie wisselen, dan klikt u in het bovenstaande scherm linksboven op de knop navigatie om naar het categorieënscherm terug te keren.

Drukt u in het bovenstaande scherm een paar seconden op een afbeelding, dan verschijnt er een dialoogschermpje:

 • Bij een al gedownloade editie krijgt u de opties lees uitgave, wis uitgave en annuleer. Met de optie wis uitgave kunt u ruimte in het geheugen van uw tablet of smartphone vrijmaken. Een gewiste uitgave kunt u later overigens probleemloos weer downloaden.
 • Bij een nog niet gedownloade editie krijgt u de opties toon gegevens en annuleer. Klikt u op toon gegevens, dan komt u vanzelf in het downloadscherm terecht.
Lezen
Wanneer u een editie gedownload heeft en erop klikt, verschijnt het omslag van het opgevraagde nummer en kunt u beginnen met lezen. Wanneer u uw tablet ‘liggend’ gebruikt (zoals in de voorbeeldafbeeldingen hierboven) dan verschijnen er telkens twee pagina’ s op het scherm. Gebruikt u de app ‘staand’ (dus met de aan-en-uitknop onderaan) dan verschijnt er 1 pagina op het scherm.
Het navigeren door het blad en het in- en uitzoomen op de tekst gaat via de gebruikelijke wijze op tablets en smartphones, namelijk door met de vingers over het scherm te vegen en met twee vingers naar elkaar toe of uit elkaar te vegen. Om snel door het blad te navigeren, veegt u met een vinger onderaan het scherm omhoog, waarna het blad in miniatuur onderaan het scherm verschijnt en u makkelijk kunt bladeren. Om terug te keren naar het menu, tikt u één keer met uw vinger op het scherm.

Inhoudsopgave
Wanneer u in het magazine naar de inhoudsopgave gaat (pagina 4 en 5) heeft u nog een mogelijkheid om snel het artikel te vinden dat u wilt lezen: door hier simpelweg op het artikel te tikken dat u wilt lezen, opent het magazine automatisch op de juiste pagina.

Links
In het blad staan ook vaak links naar allerhande webpagina’s. Wanneer u hierop tikt en u beschikt op dat moment over een internetverbinding, dan opent de webpagina automatisch binnen de app. Om terug te keren naar het magazine, klikt u dan linksboven in het scherm op Terug naar uitgave.

Ook e-mailadressen zijn binnen de app aanklikbaar. Tik bijvoorbeeld onder het redactioneel van hoofdredacteur Marjan Enzlin op haar mailadres, en u kunt direct een bericht voor haar intikken.

Extra’s
De Arts en Auto app biedt de redactie ook de mogelijkheid om het magazine aan te vullen met extra inhoud, zoals een videoreportage bij een artikel of brondocumenten bij een achtergrondverhaal. In de archiefnummers (van voor het bestaan van de app) ontbreken dergelijke extra’s, maar in toekomstige nummers zullen wij steeds vaker gebruik maken van de mogelijkheid om het blad te ‘verrijken’.  Een voorbeeld van wat er mogelijk is, vindt u op pagina 24 van het mei-nummer van 2013.  Op de afdeling oogheelkunde van het St. Elisabeth Ziekenhuis zijn tijdens het maken van een reportage ook filmopnames gemaakt. Wanneer u in de app op de afbeelding tikt, start automatisch de videoreportage.

Download hier de gratis app: