Arts verzweeg moordaanslag

Een verpleeghuis in Enschede heeft onlangs een 48-jarige arts ontslagen, omdat hij had verzwegen dat hij 9 jaar geleden is veroordeeld voor een moordaanslag. Het verpleeghuis had nagelaten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van de arts te verlangen, omdat dit nog niet verplicht is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak. Dat meldt het AD.

 

De arts werd in 2004 tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat hij in juli 2003 twee junks opdracht had gegeven zijn ex-vrouw met benzine te overgieten en in brand te steken. Het gezicht van de vrouw is sindsdien onherkenbaar verminkt.

Omdat de arts bijna twee derde deel van zijn straf heeft uitgezeten is hij deels in vrijheid gesteld. Vanaf juli 2012 werkte hij in verpleeghuis Cromhoff. Daarnaast werkte hij als homeopathisch arts in een schoonheidskliniek.

Stichting Livio, waartoe het verpleeghuis behoort, laat weten dat zij ‘op geen enkele manier bekend was met het verleden van de arts. ‘Het is bij ons niet de gang van zaken dat je steevast informeert naar een strafblad’, zegt Hans Arnoldy, voorzitter van de Raad van Bestuur van Livio. ‘Onze schrik was groot toen we ervan hoorden. We hebben hem erop aangesproken’. De arts gaf aan dat hij had willen vertellen over zijn strafblad op het moment dat hij in maart de opleiding zou beginnen. Hij is op staande voet ontslagen.

Lees verder bij AD.

 

Delen