Blue Monday Run: bewegen voor mentale gezondheid

Om aandacht te vragen voor mensen met een depressie doen maandag 16 januari 2023 naar verwachting honderden lopers mee aan de MIND Blue Monday Run.

Blue Monday staat zogenaamd voor de meest depressieve dag van het jaar. Daarom vragen mensen in heel Nederland op deze dag aandacht voor mensen met een depressie. Onder de noemer Blue Monday Run organiseren betrokkenen een wandeltocht, een loop of een ander sportief evenement. Ook halen deelnemers geld op voor projecten van de maatschappelijke organisatie MIND, die psychische gezondheid wil bevorderen.

Coördinator Sabina Vissers van MIND: “Wanneer we met z’n allen meer aandacht voor mentale gezondheid hebben en politiek en maatschappij ook meer prioriteit aan dit onderwerp geven, kunnen we veel psychisch lijden, verdriet van naasten én zorgkosten besparen.”

Initiatiefnemer van de Blue Monday Run is Stefan Wendel, die worstelde met de zelfgekozen dood van zijn vader. Zijn vader kon hulp niet omarmen door schaamte en angst. Stefan wil dat niemand dit meer overkomt en dat mensen op tijd geholpen worden, zodat ze geen drastische en onomkeerbare beslissingen meer hoeven te nemen. Meer informatie: bluemondayrun.nl.

Delen