BNR-debat: Zorgverzekeraar regeert

De vier grootste zorgverzekeraars hebben 90 procent van de zorgmarkt in handen. Het veld maakt zich zorgen over die machtsconcentratie. Wie controleert hun functioneren? Tijd voor een indringend debat. Praat mee op 8 april!

 

 

Terwijl iedereen beducht is voor de stijgende zorgkosten klimmen ook de winstcijfers van de verzekeraars. Zij besteden de premies van de consument en stellen eisen aan de zorgverleners en -instellingen. Op welke gronden doen zij dat?

In het maandagavonddebat ‘de zorgverzekeraar regeert’ van BNR Nieuwsradio in samenwerking met VvAA houdt Harmke Pijpers het reilen en zeilen van de vier grootste verzekeraars tegen het licht. Hoe transparant zijn ze en hoe ver reikt hun (politieke) invloed?

De impact van de zorgverzekeraar is een heet hangijzer. Bepaalde zorgverleners en -instellingen merken al dat patiënten weg blijven als een contract met de zorgverzekeraar ontbreekt. Ook de consument voelt straks de consequenties als het kabinetsplan om de restitutieverzekering af te schaffen, doorgaat. Dat betekent dat de patiënt niet langer zelf zijn arts kan kiezen en alleen nog een vergoeding krijgt als hij de instelling of zorgverlener bezoekt die de verzekeraar aanbeveelt. Met welke daadwerkelijke drijfveer komen deze aanbevelingen tot stand?

Praat mee!
Maandagavond 8 april staat de werkwijze van de zorgverzekeraars en de consequenties voor de zorgprofessional en patiënt centraal. Zet de radio op BNR tussen 19:00 en 20:00 uur, of laat ter plekke uw mening horen in ’t Hart, hoofdgebouw van VvAA in Utrecht. We verwelkomen u graag.

Meldt u hier aan

Delen