BNR Zorgdebat: e-health revolutie

De tablet rukt op, ook in de zorg. We bevinden ons aan de vooravond van de e-health revolutie. Toekomstperspectief: minder pillen, meer apps; minder tabletjes, meer tablets; minder papier, meer e-dossiers. De voordelen: snellere en betere communicatie binnen het hele zorgveld, bredere toegankelijkheid van data en goedkopere zorg.

 

Maar wordt de zorg er inderdaad goedkoper door? Gaan we niet te snel? En hoe zit het met de privacy? Kom langs en praat mee. Op maandagavond 10 juni zetten BNR en VvAA de zaken op een rijtje tijdens het live-zorgdebat over de e-health revolutie. Met voor- en tegenstanders aan tafel, onder leiding van Harmke Pijpers.

Sprekers

Peter Lucas is arts en informaticus aan de Radboud Universiteit. In april ontving hij een patent voor twee apps die intelligente voorspellingen kunnen doen over de gezondheid, één patiënten met de longziekte COPD, de ander voor vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap.

 

Pieter Kubben is neurochirurg in opleiding aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Daarnaast ontwikkelt hij medische apps. Eén daarvan, NeuroMind, is een van de meest gedownloade neurochirurgische apps ter wereld en wordt officieel ondersteund door de branche.

 

Anton Ekker is zelfstandig advocaat. Hij is gespecialiseerd in e-Health recht. Ekker adviseert onder andere over de inrichting van het elektronische patiëntendossier (EPD), patiëntenportalen en beeldenuitwisseling.Ook houdt hij zich bezig met autorisatievraagstukken en informatiebeveiliging.

 

Richard Faas is manager Innovatie & Business Development bij de medische ledenorganisatie VvAA. Hij werkt aan innovaties op het gebied van mobile health. Faas is initiatiefnemer van Mobile Doctors, een groep professionals die geloven in de potentie van mobiel in de zorg.

 

Presentator

Harmke Pijpers is presentator bij BNR Nieuwsradio, waar ze onder andere het programma BNR Gezond presenteert. Ze begon haar omroeploopbaan in NRU en werkte daarna meer dan twintig jaar bij de VPRO. In 2010 ontving Pijpers RadioBitches Oeuvre Award.

Wanneer:
Maandag 10 juni om 19.00 uur
Waar
VvAA hoofdkantoor ’t Hart in Utrecht
Aanmelden
www.vvaa.nl/bnr-debat_10juni
www.bnr.nl/zorgdebat.
Kosten
Deelname is gratis.

Delen