Boek – Japan; Tussen rust en tumult

Verstild Japan

De Belgische fotograaf en gids Nicolas Wauters (1979) is in de ban van Japan. Hij is getrouwd met een Japanse en woont sinds 2012 in het land dat hij regelmatig doorkruist met zijn camera en waarin hij bezoekers rondleidt.

Wauters is gespecialiseerd in natuurlandschap, stedelijk landschap en architectuur. Afgelopen mei verscheen van hem het fotoboek en reisgids Japan; Tussen rust en tumult

Met zijn werk wil de fotograaf het imago van lawaaiig en druk dat Japan vaak oproept, nuanceren. Hij fotografeerde bekende plekken op de stille momenten die die oorden ook kennen. “Natuurlijk vormt de drukte een groot deel van het dagelijks beeld,” zegt Wauters, “vooral in Tokyo met haar 40 miljoen inwoners. Maar ik maak mensen graag deelgenoot van de bevoorrechte momenten waarop ik Japan anders zie.”

Het boek kan ook als reisgids fungeren. De beelden gaan vergezeld van een QR-code waardoor gegevens steeds bijgewerkt worden. De reiziger wordt ‘gegeolokaliseerd’ en de bezienswaardigheden in de buurt worden direct weergegeven.

Japan; Tussen rust en tumult – Nicolas Wauters – Uitgeverij Terra Lannoo

Delen