Boete voor wegblijven bij consult

Vanaf half augustus implementeert het Maasziekenhuis Pantein nieuwe maatregelen om wachtlijsten en onnodige zorgkosten terug te dringen, meldt het ziekenhuis op zijn website. Met herinnerings-sms’jes en wegblijfboetes wil het ziekenhuis het niet komen opdagen bij consulten terugdringen.

Iedere maand verschijnen in Maasziekenhuis Pantein zo’n 1000 patiënten niet op hun afspraak. Om de kans op het vergeten van een afspraak te verkleinen, krijgen patiënten twee dagen van tevoren een herinnerings-sms. Hierin staan de datum, het tijdstip en de polikliniek waar men wordt verwacht. Met deze service hoopt het Maasziekenhuis Pantein de opkomst bij afspraken te verhogen. Wanneer patienten alsnog zonder tijdige berichtgeving wegblijven, zal vanaf half september een wegblijftarief  van € 40,- in rekening worden gebracht.

Iedereen van wie een mobiel nummer is vastgelegd in het ziekenhuis informatiesysteem gaat een herinnerings-sms ontvangen.  Mensen die altijd op tijd naar de afspraak komen en deze nieuwe werkwijze helemaal niet nodig vinden, kunnen dit doorgeven aan de patiëntenregistratiebalie.

Delen