Brief aan minister Bruins en Kamerleden

Het actiecomité Het Roer Moet OM (HRMO) en VvAA hebben 4 oktober een tweede brief gestuurd aan minister Bruno Bruins en alle Kamerleden over het wetsvoorstel Wet Medezeggenschap cliënten zorginstellingen.

 

Klik om de brief te openen (pdf).

De initiatiefnemers van (Ont)Regel de Zorg hebben deze brief gestuurd om eerstelijnsorganisaties zoals LHV en tweedelijnsorganisatie FMS te ondersteunen bij hun activiteiten om de administratieve druk voor zorgprofessionals te verminderen. VvAA-directeur Edwin Brugman: ‘Wij willen met de brief nogmaals onder de aandacht brengen dat de politiek een verantwoordelijkheid heeft om afgesproken beleid – inzetten op minder regeldruk – na te komen.’

In de brief vragen HRMO en VvAA de Kamerleden kritisch te kijken naar het wetsvoorstel, omdat het volgens deze partijen leidt tot disproportionele toename van de regeldruk en niet bijdraagt aan actieve patiëntparticipatie.

In september stuurden HRMO en VvAA al een brief over dit onderwerp naar de Tweede Kamer, die binnenkort over dit onderwerp zal stemmen. Hier kunt u de eerste brief aan de Tweede Kamer lezen.

Delen