Cadeautip: Mamita Helena

Journalist Inez van Oord en fotograaf Mirjam Bleeker gingen dertig dagen naar Mamita Helena. Naar Niños del Arco Iris, een project voor vergeten kinderen in Urumbamba. Hun vrienden, designer Pieke Bermans en kunstenares Jet Bergmans gingen met hen mee. Hun ervaringen verwerkten zij in het boek Mamita. Moeder van een vallei vol kinderen.

 

Vier vrouwen vertrekken naar Peru met het idee een boek te maken voor Helena, of beter over haar en haar project. Aangestoken door Helena’s motto ‘ ik wil teruggeven aan het leven’ geven de vier terug wat ze daar hebben ervaren. Zij geven het terug aan het papier; de een via indrukwekkend mooie foto’s, de ander via mysterieus mooie tekeningen; de derde visualiseert een droom vol symbolen, en de vierde schrijft alles op. Dit boek is het resultaat van hun samenwerking met Helena.

De opbrengst van deze uitgave gaat direct naar de kinderen, naar de scholen, naar de artsen van Niños del Arco Iris. Zo geeft u ook iets terug aan het leven. En in ruil ontvangt u een stralende lach en schitterende ogen.

www.mamitahelena.com

 

Delen