Case-sharing voor dierenartsen

Smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional. Niet alleen vanwege mail en internet, maar vooral ook door de vele nuttige (en vaak speciaal voor de zorg ontwikkelde) apps. Welke apps gebruiken uw collega’s?

Tekst: Daphne Riksen | Beeld: De Beeldredactie/Angeline Swinkels

Wat?

ViralVet is een zogenaamde ‘case sharing’-app voor dierenartsen. In plaats van een studievriend of een collega om advies te vragen kunt u hier foto’s uploaden en casussen delen met beroepsgenoten en studenten diergeneeskunde. U kunt tips of ideeën vragen of juist eigen advies of feedback toevoegen aan de casus van een ander. Om op de hoogte te blijven van interessante cases is er een volgfunctie, zodat u een notificatie ontvangt als anderen reageren of als er meer informatie beschikbaar is. Een team van moderators, waaronder ervaren dierenartsen, reviewt regelmatig nieuwe casussen en posts.

011721-03Voor wie?

Dierenartsen.

Plus- en minpunten

ViralVet ziet er overzichtelijk uit en is gemakkelijk in gebruik. Trefwoorden bij een casus zorgen ervoor dat deze voor anderen makkelijk te vinden zijn. U kunt ook zoeken op diersoort of medisch specialisme. De app heeft veel internationale gebruikers; vooral Amerikaanse dierenartsen maken gebruik van ViralVet. Het bekijken van de soms zeldzaam voorkomende aandoeningen is leuk en leerzaam. Omdat iedere gebruiker bij een case zijn zegje kan doen, is het verstandig om de adviezen kritisch te beoordelen. Gebruikers van wie is geverifieerd dat zij inderdaad dierenarts zijn, krijgen een vinkje bij hun naam. Hun bijdragen komen hoger in de lijst met reacties dan die van niet-geverifieerde gebruikers.

Reacties

De website BovineVetOnline.com schrijft over ViralVet: ‘The educational nature of ViralVet really shines when it comes to content.’ De app krijgt in Google Play een beoordeling van 4,2 op schaal van 1 tot 5. ‘A Must Have!!! Fantastic community of vet professionals that are striving to be better, learn, collaborate and have fun!’

Gebruiker

011721-01

Naam Annemiek Bosma (32) Beroep dierenarts gezelschapsdieren Werkplek Dierenartsenpraktijk De Keerhoeve (Voorschoten en Leiden)

“Ik las over ViralVet in een internationale nieuwsbrief voor dierenartsen. Het is een nog vrij nieuwe app, die steeds interessanter wordt nu er meer mensen gebruik van maken. Ik kijk een paar keer per week naar de casussen en heb ook weleens iemand een tip gegeven. Het internationale karakter geeft het wat extra’s. Het is een soort beroepsdeformatie om te willen weten waar anderen tegen aanlopen.

Hoewel de app voor alle dierenartsen is bedoeld, wordt er vooral gebruik van gemaakt door gezelschapsdierenartsen. De meeste vragen gaan over honden, katten of reptielen. Een enkele keer komt er een vraag voorbij over een landbouwhuisdier of een paard. Ik vind het een heel informatieve app, omdat er ook aandoeningen worden beschreven die je hier niet ziet, zoals bepaalde parasieten. Op mijn eigen website veterinaire-nascholing.nl schrijf ik reviews over apps voor dierenartsen. Ik kijk kritisch naar apps en vindt dat ViralVet in zijn eenvoud goed in elkaar zit.”

Praktische informatie

Bruikbaar op Android, iOS
Prijs gratis
Ontwikkeld door XPrep Learning Solutions
Meer informatie viralvet.com.

 

Delen