Rechter heft schorsing chirurgen op

Twee chirurgen die door het Maasziekenhuis Pantein op non-actief  waren gezet, mogen van de rechter vanaf vandaag weer aan de slag. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de twee afgelopen week tegen het ziekenhuis hadden aangespannen.

Het scheidsgerecht voor de gezondheidszorg heeft bepaald dat de twee chirurgen op 7 mei weer op de werkvloer worden toegelaten. Gebeurt dat niet, dan moet het ziekenhuis dagelijks een geldboete betalen van 5000 euro.

Hoe dit praktisch gezien ingevuld moet worden, is nog niet duidelijk. De meerderheid van de betrokken vakgroepen van andere specialisten heeft namelijk aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is. Het scheidsgerecht erkent de problematiek maar vindt dit objectief onvoldoende vastgesteld. Wanneer de twee

De uitspraak van de rechter kwam voor de raad van bestuur als een verrassing. In overleg met het bestuur van de medische staf zal op zo kort mogelijke termijn worden bekeken hoe er met de ontstane situatie moet worden omgegaan. In de komende zes maanden zal duidelijk worden welke definitieve maatregel van kracht wordt om het samenwerkingsprobleem op te lossen.

Delen