Daan Hofman

Onlangs verscheen het nieuwe album Frederic & de katoenvelden (HofM) van zanger, tekstschrijver, multi-instrumentalist Daan Hofman. Het is de opvolger van zijn debuut Fakkels van suiker, het bonte album met elf rijk gearrangeerde liedjes uit 2008.

Voor de opvolger Frederic & de katoenvelden reisde Daan Hofman af naar het zuiden van de Verenigde Staten om op zoek te gaan naar de wortels van de popmuziek. “Tijdens de lange ritten over de snelweg voelde ik mij meer dan ooit een Europeaan, vervreemd in een cultuur die ik dacht zo goed te kennen, niet in de laatste plaats vanwege haar muziek! Gedurende het rijden langs de Mississippi trok de blues, jazz en soul letterlijk aan mij voorbij, want de muziek zit diep geworteld in dit landschap. Maar met deze ontmoeting groeide ook mijn persoonlijke drijfveer om liedjes maken die samenvallen met mijn eigen omgeving, in mijn eigen taal.”

Op Frederic & de katoenvelden komt de reiziger thuis en gaat de muzikant aan het werk. Daan zoekt naar een geluid waarin het rijke kleurenpalet van het Europese chanson een spel speelt met de rauwe randen van de muziek uit Amerika.

In het najaar van 2012 vinden de opnamen plaats bij Kasper Frenkel in Electric Monkey en bij Mickey Smid Music Productions. Zij zijn gespecialiseerd in de ongepolijste sound van de sixties en seventies. Buizenversterkers, oude microfoons en analoge apparatuur dragen bij aan de warme sound. Drummer Joost van Dijck legde de soulvolle basis en zette de liedjes in ruwe lijnen neer. Veel van de andere instrumenten, die de plaat meer diepte en kleur geven, speelde Daan zelf in. Zo ontstond een eigenzinnig bouwwerk ergens op het braakliggende terrein tussen kleinkunst en popmuziek.

En de winnaars zijn…
Met dank aan Ellyvandenbrink Promotions ontvangen de volgende 3 lezers het nieuwe album van Daan Hofman:

  • Hans van Berlo – Gendt
  • Deidre Desta – Roosendaal
  • Aniek Nieuwenhuis – Baak

Van harte gefeliciteerd!

Om kans te maken op een exemplaar, moest de volgende vraag beantwoord worden:
In welke zaal vond de cd-presentatie van dit album plaats?

Het antwoord:
Daan Hofman presenteerde zijn nieuwe album in Bitterzoet.