De missie van doctorpreneur Joris Arts

Ziekenhuisapotheker Joris Arts gaat als inhoudelijk begeleider mee met de Reis naar de Toekomst. Arts is bestuurder van een eerstelijns gezondheidscentrum in Hoorn en werd in 2015 verkozen tot doctorpreneur.In zijn dagelijkse praktijk houdt hij zich bezig met de vraag hoe hij patiënten meer regie over hun eigen gezondheid kan geven. “Heel vaak speelt technologie daarbij een grote rol”, zegt Arts.

Zijn persoonlijke missie om de zorg meer persoonsgericht te maken, begon tijdens het congres Exponential Medicine. “Ik kreeg daar niet alleen een blik in de nabije toekomst van de zorg, maar ook inhoudelijke kennis over waar de zorg naartoe gaat en wat er mogelijk is. Allerlei technologieën die ik daar zag, zoals augmentend reality, big data, blockchain en kunstmatige intelligentie, kunnen bijdragen aan deze missie. De reis was ook waardevol voor mijn netwerk, ik heb er veel mensen leren kennen met dezelfde mindset. Essentieel om samen het verschil in Nederland te kunnen maken. Ik kijk ernaar uit dit jaar weer samen met een groep collega’s verbanden te leggen tussen wat we tijdens de reis zien en wat we daar in Nederland mee kunnen. Onder meer door met elkaar in discussie te gaan over de mogelijkheden. Daarnaast presenteer ik een livestream event dat we vanaf het congres rechtstreeks naar Nederland streamen om zo onze ervaringen en het laatste nieuws te delen met Nederland.”

Reis naar de toekomst 2017

Op het toonaangevende congres Exponential Medicine in San Diego ziet u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobile health, 3D-printing, robotisering en meer. Reis van 5 t/m 12 november 2017 mee met VvAA én doctorpreneur van 2015, Joris Arts. U bezoekt niet alleen het congres, maar ook ‘state of the art’-praktijkvoorbeelden in Silicon Valley en San Francisco.

Kijk voor de prijs en het programma op vvaa.nl/qualitytime of bel 030 247 42 46.