De stoel van Wieneke de Leeuw

Wieneke de Leeuw (57, vaktherapeut beeldend) maakte twee poefs van oude brandslangen.   

Tekst: Monique Bowman | Bram Petraeus

AA10-2015p052
“Of het nou touw is, onbewerkt leer of zaden, ik neem altijd vanuit het buitenland wel iets mee naar huis waarmee ik met cliënten of in mijn werkgroepje van textielkunstenaars aan de slag kan. Ook mijn man neemt van de rederij waar hij werkt geregeld spullen voor me mee die anders worden weggegooid. Ik vind het heerlijk om dat materiaal op een originele manier te recyclen. Zo heb ik van afgekeurde brandslangen deze poefs gemaakt, met de spuitstukken als poten.

‘Ik vind het heerlijk op een originele manier te recyclen

De grootste uitdaging zit hem bij het creëren van iets nieuws vaak in het vinden van oplossingen, in dit geval voor de vraag hoe ik die poten moest bevestigen. Maar gelukkig is mijn man ook creatief, dus samen komen we er altijd wel uit.”

Ook in deze serie:

  • Jan Ulehake: “De zitting is eerst in ijs vormgegeven”
  • Rob Sleutelberg: “Ik ben blij dat ik mijn favoriete stoel weer terugheb”
  • Loes Swaan: “Ooi zal ik er misschien zelf ook mijn laatste dagen in slijten”

 

Delen