Expo – Gigapixel-museum Mauristhuis

Sinds kort is het Mauritshuis in Den Haag het eerste gigapixel-museum ter wereld. Door de koppeling met de bestaande Second Canvas-app van het museum, worden de mooiste verhalen achter de meesterwerken onthuld én zijn alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter tot in het allerkleinste detail te bewonderen.  

Schilderijen op gigapixel-formaat zijn niet nieuw, maar een geheel gedigitaliseerd museum is uniek; elke centi-meter, plint en wandbespanning van de zalen is met 360-gradencamera’s vastgelegd. Bij sommige kunstwerken kan tussen normaal en infraroodbeeld worden geschakeld om in bijvoorbeeld ‘ondertekeningen’ te zien wat de schilder gaandeweg veranderde. 

Niet alleen voor bezoekers die vanuit huis het museum willen ontdekken, maar ook geschikt als startpunt voor digitale rondleidingen. 


Het virtuele museum is te vinden op mauritshuis.nl of via de Second Canvas-app van het Mauritshuis. Deze is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play 

Delen