Expo – Pompeii, the immortal city

Pompeï in Italië is een van de best bewaarde Romeinse steden. Dat is te danken aan de as en lava waaronder de provinciestad in 79 na Christus werd bedolven na een eruptie van de Vesuvius.Die uitbarsting kunnen de bezoekers bijna ‘fysiek’ ervaren als zij hun rondwandeling starten bij de tentoonstelling Pompeii, the immortal city in Brussel.

De expositie toont een honderdtal authentieke voorwerpen en gipsafgietsels, die het verhaal van de stad vertellen aan de hand van de thema’s natuur en technologie. Hoe zag de natuur eruit rond Pompeï? Wat aten de bewoners? Welke wijnen verbouwden ze? Hoe bouwden ze de stad en de wegen? Hoe ontwikkelden ze de watervoorziening? De natuur en het technisch genie van de inwoners van Pompeï werden op een zonnige voormiddag voor eeuwig versteend.

Deze expositie, die mogelijk werd gemaakt door samenwerking met diverse grote Italiaanse musea, brengt de stad Pompeï en zijn geschiedenis tot leven. De tentoonstelling loopt al sinds november 2017 en is wegens groot succes verlengd.

Pompeii, the immortal city – Beurs van Brussel, t/m 17 juni. expo-pompeii.be

 

Delen