Feesten In Tignes

s041650-01Het sneeuwseizoen begint er al in september en eindigt pas in mei, de pistes zijn er breed en eindeloos en als je wil is er altijd wel een feestje. Het Franse Tignes geeft je alles wat je nodig hebt voor een week lang winterplezier.

Tekst en beeld: Bas van Oort

Zomaar wat feiten over Tignes: op de lijst van grootste skigebieden ter wereld staat het Franse bergdorp op de achtste plaats. Vanaf de top van de Grande Motte gletsjer (3456 meter hoog) kun je in één keer naar het dorp skiën dat 1350 meter lager ligt. En omdat Tignes in een kom ligt en volledig omringd is door bergen, kun je op elk moment van de dag in de zon skiën. Het mag duidelijk zijn: veel kan er niet misgaan als je hier een week gaat skiën of snowboarden.

Val Claret, Le Lac, Le Lavachet

Tignes bestaat uit vijf delen, waarvan Val Claret, Tignes Le Lac en Le Lavachet de drie belangrijkste zijn. Boven de boomgrens (alles ligt op 2100 meter hoogte) voorzien de dorpen vooral in gemak voor iedere wintersporter. Vrijwel alle accommodaties liggen direct aan een piste. Binnen een paar minuten sta je bij een stoeltjeslift of gondel die 300 km aan geprepareerde afdalingen voor je opent. En dan tellen we het freeriden nog niet eens mee. Ook buiten de piste staat Tignes hoog aangeschreven. Zowel tussen de liften als in de zogenaamde back bowls (de ongebruikte achterkant van de berg) vind je velden vol poedersneeuw. Een droom voor zowel skiërs als snowboarders.

s041650-02Die 300 km aan pistes deelt Tignes met Val d’Isère, dat iets verderop in dezelfde vallei ligt. Samen vormen ze het skigebied Espace Killy. Val d’Isère is een stuk mondainer, maar mag je zeker niet missen als je van een feestje op de piste houdt. Een van de bekendste après-ski ketens van Frankrijk, La Folie Douce, hoor je hier al van ver in de vallei. Midden op de piste is het elke middag feest, inclusief dj’s en dansen op de bar. Ben je niet meer in staat om terug te skiën? Dan pak je ’s avonds gewoon de bus of deel je een taxi en sta je binnen 20 minuten weer voor je eigen deur.

Doorfeesten

Feesten kan trouwens ook prima in Tignes zelf. Splinternieuw en erg mooi is de hotelbar van Hotel Tignes 2100 (ook een fijn terras voor lunch in de zon) en wil je een nachtje doorfeesten, dan kun je terecht bij Blue Girl, Melting Pot of een handvol andere bars en clubs. Doe het alleen niet te vaak, dat zou zonde zijn van zo’n mooi en uitgebreid skigebied.

Praktisch

Boek je een week wintersport in Tignes buiten het hoogseizoen, dan kost dat je gemiddeld zo’n € 250,-. Wat je daarvoor krijgt? Accommodatie (dicht bij de piste) en een skipas voor 6 dagen. Het goedkoopst boek je bij Husk of Sunweb.

Let wel op, vervoer moet je dan nog zelf regelen. Daarvoor heb je drie opties: de bus (schiet de prijs wel omhoog), eigen auto óf vliegen op Geneve met bijvoorbeeld EasyJet. Vanaf Genève gaan er shuttleservices (tussen de € 70,- en € 90,- retour) naar Tignes. Check verschillende opties op tignesnet.com/transfers

Het prijsniveau ter plekke? Als je niet oppast, kan Tignes prijzig uitvallen, maar gebruik je supermarkt en happy hours dan kun je de kosten laag houden.

Delen