Geen verborgen kosten bij VvAA autoverzekeringen

VvAA laat weten geen verborgen kosten in rekening te brengen bij autoverzekeringen. Dit naar aanleiding van een onderzoek van vergelijkingswebsite Pricewise, die vaststelde dat sommige autoverzekeraars tot ‘enkele tientjes per verzekerde per jaar’ aan verborgen kosten doorberekenen.

Deze kosten beslaan onder meer polis-, wijzigings-, beëindigings- en prolongatiekosten en worden verwerkt in het termijnbedrag dat de verzekerde betaalt. “Er zijn partijen in de markt die deze kosten verrekenen”, weet Clarèl Menthen, productmanager schadeverzekeringen bij VvAA. “Met de opkomst van de internetverzekeraars zien we dit wel steeds meer verdwijnen, omdat de klant steeds meer zelf doet. Bij de autoverzekeringen van VvAA worden geen verborgen kosten in rekening gebracht.”

CDA-Kamerlid Erik Ronnes heeft naar aanleiding van het onderzoek van Pricewise Kamervragen gesteld aan minister Dijsselbloem van Financiën. Ronnes wil dat alle kosten inzichtelijk worden en vraagt de minister verborgen kosten af te schaffen.

Delen