Gezocht: arts voor vluchtelingenkamp op Lesbos

Per 1 mei 2018 zal Stichting Bootvluchteling een medische missie herstarten in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, Griekenland. Een medisch team van negen tot elf artsen en verpleegkundigen zal vanaf die datum zeven dagen per week avond- en nachtdiensten draaien vanuit een medische post in het kamp. Voor deze missie zoekt de stichting een (huis)arts als lokale medisch coördinator (betaald). Het gaat om een periode van 6 maanden, vanaf 1 juni 2018. Reageren kan tot 9 april aanstaande.

Als medisch coördinator leid je het medisch team op Lesbos. Je werkt op een gelijkwaardige basis naast de coördinator van het psychosociaal support team en de logistiek administratief coördinator. Je wordt aangestuurd door de projectmanager in Nederland en houdt contact met de medisch adviseur in Nederland. Je werkt in een omgeving waar je gebonden bent aan de regels van de Griekse overheid, maar je blijft hierin wel kijken naar mogelijkheden. Je speelt in op de steeds wisselende behoeften en weet het team op diverse plekken in te zetten.

Je belangrijkste taak is het aansturen van een team van 9 tot 11 vrijwilligers (artsen en verpleegkundigen). Je bent je ervan bewust dat je met vrijwilligers werkt en dat het team snel wisselt (gemiddelde periode van medische vrijwilligers is twee weken). Je past je manier van leidinggeven daarop aan. Daarnaast coördineer je de medische missie. Samen met de projectmanager in Nederland bewaak je het beleid en verbeter je het en je kijkt kritisch naar projecten en rond af of zet op waar nodig.

Ten slotte ben je het aanspreekpunt voor medisch inhoudelijke vragen en ben je verantwoordelijk voor de apotheek.

Profiel:

  • Je bent (huis)arts
  • Je hebt minimaal 2 jaar klinische werkervaring
  • Je hebt ervaring met medisch werk in het buitenland
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels
  • Je hebt leiderschapskwaliteiten en aantoonbare ervaring met het aansturen van een team
  • Je bent een teamplayer
  • Je bent flexibel: je kan snel schakelen en ad hoc oplossingen zoeken in een dynamische omgeving
  • Je bent diplomatiek, hebt inzicht in verschillende culturen en houdt van netwerken
  • Je bent voor 6 maanden beschikbaar. Je kan vanaf 1 juni 2018 op Lesbos zijn

De stichting zoekt ook vrijwilligers met een medische achtergrond: een planner en een screener in Nederland, een vrijwilliger voor het medisch team en een vrijwilliger voor het psychosociaal team op Lesbos.

Meer informatie: www.bootvluchteling.nl.

Delen