Gezocht: Gezondheidspioniers voor Albert Schweitzer Prijs 2021

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF), een stichting die kleinschalige gezondheidsprojecten in Afrika mogelijk maakt, schrijft dit jaar weer de Albert Schweitzer Prijs uit. Een prijs die jonge pioniers met een medische opleiding kunnen winnen met slimme, innovatieve ideeën en praktisch uitvoerbare initiatieven ter verbetering van de gezondheidszorg in landen ten zuiden van de Sahara (Sub-Sahara) in Afrika.

De Albert Schweitzer Prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. ‘Met de prijs geven wij al tien jaar gezondheidspioniers met eenvoudige, vernieuwende en praktisch uitvoerbare ideeën een vliegende start om daadwerkelijk het verschil te gaan maken in Afrika’, aldus Frans Hiddema voorzitter van het NASF. ‘We bieden hen hiervoor een podium en financiële ondersteuning. Daarnaast helpen en begeleiden we hen verder bij het ontwikkelen van hun initiatief’.  

Voor de Albert Schweitzer Prijs zijn verschillende geldprijzen te winnen. Een hoofdprijs van € 5.000, een publieksprijs van € 1.000 en twee aanmoedigingsprijzen van € 500.

Voor de prijs zoekt het NASF jongeren tussen de 18 en 35 jaar die een medische opleiding volgen aan het MBO, HBO of een universiteit of onlangs deze opleiding hebben afgerond. (Aankomend) Artsen, verpleegkundigen, verloskundigen, fysiotherapeuten, tandartsen, verzorgenden en andere zorgprofessionals. ‘Zij die met een kleinschalig, slim idee een wereld van verschil kunnen maken voor de gezondheid van mensen in Afrika. We nodigen hen van harte uit de Albert Schweitzer in zichzelf te ontwikkelen en zich voor de prijs in te schrijven’, aldus Hiddema.

Gezondheidspioniers

Gezondheidspioniers zijn mensen die nieuwe wegen en terreinen van gezondheidszorg ontsluiten in Afrika, in de traditie van Albert Schweitzer. Het NASF nodigt jongeren uit hun talenten in dienst te stellen in het belang van de medemens in Afrika. Net zoals de naamgever van het NASF, arts en nobelprijs winnaar Dr. Albert Schweitzer, deed. Passie voor gezondheid, innovatie, ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid zijn eigenschappen kenmerkend voor hem en voor de deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs.

Sluitingstermijn inschrijving en prijsuitreiking

De inschrijving voor het inleveren van ideeën in projectvorm sluit op 19 juli 2021. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden bekendgemaakt op de prijsuitreiking op 9 oktober 2021. ‘Vorig jaar konden we de prijs i.v.m. de Covid pandemie niet uitreiken. Dit jaar doen we dit wel maar in een andere vorm, in een live stream event’. Meer informatie over de prijs en de projectvoorwaarden is te vinden op  www.nasf.nl.

Delen