Gynaecoloog merkt invloed recessie

De recessie is merkbaar in de spreekkamer van gynaecologen en verloskundigen. Dat zegt gynaecoloog Bertho Nieboer van het UMC St Radboud in Nijmegen. “Veel stellen wachten met zwanger worden omdat de baan van een van de twee partners op de tocht staat.”

Ook merkt hij dat zwangeren soms te lang wachten met bellen naar een gynaecoloog of een verloskundige als ze bijvoorbeeld bloedverlies of buikpijn hebben. “Dan hoor je meteen te bellen. Maar vrouwen wachten regelmatig tot na vijven. Ze willen niet eerder van hun werk weggaan omdat ze bang zijn dat het gevolgen heeft voor hun positie’, aldus Nieboer. Harde cijfers zijn er nog niet, maar volgens Nieboer is het rustiger in zijn vak dan voor de recessie. ‘Dat merken verloskundigen ook”, voegt hij eraan toe.

Vakverenigingen
De landelijke vereniging van Gynaecologen (NVOG) zegt het beeld niet te herkennen. De KNOV, beroepsvereniging voor verloskundigen, laat aan Zorgvisie weten dat zij ook geen meldingen hebben gekregen van leden over problemen die te maken hebben met de recessie.

(Bron: Zorgvisie.nl)

Delen