Hans van der Schoot nieuwe directeur Vereniging VvAA

Utrecht, 22 december 2021 – Hans van der Schoot, bestuurder, toezichthouder én zorgverlener, start per 1 februari 2022 als directeur van Vereniging VvAA. Met Van der Schoot versterkt de Vereniging zich als stem van zorgverleners.

Van der Schoot beschikt over jarenlange ervaring in de zorg. Als gynaecoloog, staflid en opleider en als manager, bestuurder en toezichthouder. De afgelopen jaren was Van der Schoot onder meer Voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG, en voorzitter van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. Sinds 2019 is Van der Schoot voorzitter van de Raad van Toezicht van zorginstelling Marente, een functie die hij blijft vervullen.

Stem van zorgverleners

Als directeur van Vereniging VvAA is een van de belangrijkste taken van Van der Schoot om, samen met VvAA Groep, invulling te geven aan de missie van VvAA om de stem en steun te zijn van de ruim 125.000 zorgverleners die lid zijn van VvAA. Van der Schoot: “Zorgverleners doen hun werk in een steeds complexere omgeving. Ontwikkelingen als digitalisering, administratieve lasten en de toenemende complexiteit van organisaties, gaan meer en meer ten koste van de professionele vrijheid van zorgverleners en de tijd die zij aan hun patiënt kunnen besteden. Haar historie heeft bewezen dat Vereniging VvAA, als beroepsgroep overschrijdend collectief, als geen ander in de positie is om de stem van zorgverleners te laten horen op díe thema’s die de uitoefening van hun vak in de weg staan. In het zorgveld, de maatschappij en bij de politiek. Sámen werken en verbinding zoeken staan wat mij betreft daarbij centraal. Ik kijk ernaar uit om samen met de leden van VvAA invulling te geven aan deze eervolle taak”.

Betrokken

Willem Veerman, voorzitter a.i. van het bestuur van Vereniging VvAA: “VvAA zet zich met thema’s als Bezieling, Zin in Zorg en (Ont)Regel de Zorg, al jaren in voor onbezorgde zorgverleners zodat zij bevlogen hun vak kunnen uitoefenen. Wij zijn verheugd met de komst van Hans van der Schoot. Met hem verwelkomen wij niet alleen een zeer ervaren maar ook een zeer betrokken en gedreven collega in de zorg. Iemand die weet wat er speelt én wat er leeft onder zorgverleners. Iemand met een heldere visie die in staat is, in samenwerking met partijen in het veld, de belangen van onze leden, en van zorgverleners in heel Nederland, optimaal te behartigen.”

Delen