Health app award voor MINDD

De health app award 2013 is gewonnen door Moet ik naar de dokter?, een app ontwikkeld door huisartsenpost Apeldoorn. De app won de award, ingesteld door Artsennet en MedicalPHIT, van 287 andere ingezonden apps.

 

 

Met de app kunnen patiënten besluiten of ze al dan niet naar de huisarts moeten, of dat ze direct naar een huisartsenpost moeten gaan.

De jury stelde dat de winnende app als een van de weinige apps in Nederland het CE-keurmerk heeft. Verder vindt de jury het belangrijk dat deze app een stap maakt naar kennisdeling met het publiek. De gebruiksvriendelijkheid is ook een pluspunt.

Het zou volgens de jury interessant zijn om te onderzoeken of mensen met de app inderdaad minder snel naar de HAP gaan. Als dat zo is, kan de app een bijdrage aan de besparingen in de zorg opleveren.

De jury heeft de ingezonden apps beoordeeld aan de hand van reviews en heeft daarnaast gelet op vragen als: wat is vernieuwend aan deze app, zou de arts deze app voorschrijven of verlicht deze app de taken van de zorgprofessional.

Moet ik naar de dokter? is beschikbaar voor Android en iOS en kost € 0,89.

 

Delen