Hebt u een idee voor BNR Gezond?

Iedere dinsdagmiddag tussen 15.00 – 15.30 uur presenteert Harmke Pijpers, ook gespreksleider van de Zorgdebatten van BNR en VvAA, het radioprogramma BNR Gezond. Hier leest u wat deze week ter sprake komt. Hebt u zelf een idee voor een onderwerp? Laat het de redactie weten!

BNR Gezond is het gezondheidsprogramma van BNR Nieuwsradio en wordt mede mogelijk gemaakt door VvAA. Geen gekreun en gesteun, maar tips over hoe je gezond kunt blijven en worden. Wat kunnen u en uw patiënten meer doen dan sporten en de schijf van vijf toepassen?

Harmke Pijpers praat u in een half uur bij over de laatste zorgontwikkelingen en nieuwe methodes om gezond te worden en te blijven. Van embryo-selectie tot het voorkomen van burn-outs; van werkgevers die skiën verbieden tot robotoperaties.

Deze week

Glucose, fructose, lactose, dextrose. En dan is er ook nog saccharose of siroop. Zomaar wat benamingen voor suiker. Ze zijn in (bijna) pure vorm aanwezig in voedingsmiddelen en worden daardoor snel opgenomen in het bloed en de lichaamscellen. Deze snelle suikers hoeven dus niet eerst uitgebreid door het lichaam verteerd te worden. Maar wat moeten we ermee? Is suiker goed of slecht voor je?

Dinsdag 11 februari zijn te gast bij Harmke Pijpers:

  • Carola van Bemmelen, oprichter van SugarChallenge, schrijver van het boek 100% suikervrij kookboek (dat 12 februari uitkomt)
  • Floris Wardenaar, sportdiëtist en onderzoeker HAN sport en bewegen

Dien zelf een onderwerp in!

Hebt u een onderwerp dat volgens u niet in de uitzending mag ontbreken? Leden van VvAA kunnen hun ideeën hier indienen.

Uitzendingen BNR Gezond

  • Dinsdagmiddag tussen 15:00 en 15:30 uur

    Herhalingen:

  • dinsdag 22:00 uur
  • woensdag 02:00 uur en 04:00 uur
  • zaterdag 10:00 uur 
  • zondag 13:30 uur en 16:30 uur

 

 

 

Delen