‘Ik geloof meer in belonen’

Carl Verheijen (37), directeur van gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk, brak als topschaatser records op de 5 en 10 km. Hij draait nu ruim anderhalf jaar in zijn ‘eerste baan’. In zijn ploeg bevinden zich vrijwel alle disciplines uit de eerste lijn. “Wij willen dat mensen hier voor al hun vragen op het gebied van gezondheid en leefstijl terechtkunnen.” 

 

Rond het einde van mijn schaatscarrière twee jaar geleden, heb ik goed nagedacht over wat ik wilde gaan doen. In 2003 behaalde ik mijn doctoraal geneeskunde, maar om arts te worden had ik vóór 2013 moeten beginnen met co-schappen. Dat kwam er niet meer van. Na het schaatsen kreeg ik een aantal banen aangeboden, maar dé baan zat daar niet bij. Na de veeleisende topsportjaren wilde ik eerst ook meer tijd voor mijn gezin hebben en hebben we een aantal reizen gemaakt. Mede door snuffelstages bij politie, ziekenhuis en NOC*NSF groeide het gevoel dat het een baan moest zijn waarin het sportieve en het medische samenkomen. En liefst in teamverband. Ik wil mijn steentje bijdragen, iets voor mensen doen en dan bij voorkeur voor veel mensen. Toen in 2011 de functie van zorgmanager bij de Nije Veste in beeld kwam, was ik er snel uit.

Lees verder (pdf).

Delen