Inschattingsfout

In Arts en Auto 12 is een opinie verschenen van voormalig huisarts R.J.F. van der Ven over zijn bedenkingen bij de criteria voor het vaststellen van hersendood in Nederland. Het betreft een tekst die is ingezonden voor onze rubriek Opinie en die nadrukkelijk niet de mening van de redactie en/of VvAA verwoordt.

De redactie hecht er waarde aan om expliciet afstand te nemen van de visie van R.J.F. van der Ven. Bij nader inzien realiseert de redactie zich dat de beweringen in zijn tekst zorgprofessionals die bij orgaantransplantatie betrokken zijn én het donorprogramma in zijn algemeenheid, in een negatief daglicht kunnen stellen. Terwijl de procedures rondom het vaststellen van hersendood in Nederland juist met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn omgeven.

De redactie betreurt het dan ook dat niet vóór publicatie is ingeschat wat het effect van publicatie van de opinie van de heer Van der Ven zou kunnen zijn op betrokken zorgprofessionals en op hun contact met dierbaren van (potentiële) donoren. De redactie beschouwt het plaatsen van deze opinie, hoewel die dus niet de hare is, als een inschattingsfout en biedt daarvoor excuses aan.

Namens de redactie,

Marjan Enzlin, hoofdredacteur

2 Reacties Reageer zelf

 1. Paul lockefeer
  Geplaatst op 5 december 2017 om 14:07 | Permalink

  Wat een slap verhaal van de hoofdredacteur

 2. D. Kohler
  Geplaatst op 5 december 2017 om 17:21 | Permalink

  Schandalig hoe de redactie hiermee omgaat. Jullie horen je eerst goed te verdiepen in een onderwerp, voor je een journalistieke mening geeft.
  Lees het boek van Ger Lodewijks eens.
  Hersendood is niet echt dood en dit wordt de mensen niet verteld.
  Organen zijn slechts van nut indien de donor nog leeft en dit wordt verzwegen. Ziekenhuizen verdienen meer bij een orgaantransplantatie en hebben er dus baat bij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*