Inschrijving Health app award 2015

Wat is de zinvolle app in en voor de gezondheidszorg? Dat is het thema van de Health app awards 2015 van Nictiz, MedicalPHIT en MobileDoctors (VvAA). Een jury en een topjury beoordelen welke app het meest zinvol is voor de gezondheidszorg.

 

 

Het doel van de Health app award is een bijdrage te leveren aan verbetering van het zorgproces én aan de versnelling van het gebruik van eHealth. De app die volgens de jury daar de grootste bijdrage aan levert, wint de award.

De inschrijving voor de Health app award 2015 start 14 januari. Leveranciers of eigenaren van een app kunnen tot en met 1 april een deelnameformulier invullen om mee te dingen naar de felbegeerde award.

De jury maakt begin april bekend welke inzendingen zijn genomineerd voor de Health app award 2015. Beschrijvingen van deze genomineerde apps komen op www.mobiledoctors.nl/healthappaward zodat het publiek ze kan beoordelen. In juni kiest de jury op basis hiervan vijf finalisten. De topjury bepaalt hieruit de winnaar van de Health app award.

In de jury zitten onder meer vertegenwoordigers van Zorgverzekeraars Nederland, NPCF, KNMG, NHG, Federatie Medisch Specialisten, Nictiz, VvAA, MedicalPHIT, VWS, Consumentenbond,de Tweede Kamer, Axon advocaten, Deloitte en Inspire2Live.

De winnaar van de Health app award wordt 24 juni bekendgemaakt op het congres Apps4Health in Eindhoven. De winnaar ontvangt een trofee, een CE-advies van Axon advocaten en een privacy- en securitybegeleidingssessie van Deloitte. De laatste vijf finalisten dingen ook nog mee naar een publieksprijs.

De Health app award bestaat sinds 2012. De winnaars van de eerste Health app award waren iP Plaslijst en de Huidmonitor. In 2013 kreeg de app Moet ik naar de dokter de award in handen en in 2014 vielen de EHBO app en Constamed in de prijzen.

 

Delen