Inwonen bij de zorgverzekeraar
Nog even voor de zekerheid de datum gecheckt, maar het was toch echt geen 1 april gisteren. Ik kan dus helaas alleen maar concluderen dat ondernemer Aad Ouborg het meende toen hij gisteren in de Volkskrant zei dat hij de afgedankte cellen in de Koepelgevangenis in Breda wil gaan verhuren aan armlastige senioren. ‘U gaat direct naar de gevangenis’, niet echt de aanzet tot een nieuwe start. Bovendien wil Ouborg de ruimten gaan verhuren aan twee mensen per cel. Persoonlijk vind ik 65-plussers wat oud voor celdeling. En tegen een maandhuur van € 870,- vind ik het ook niet echt een goedkope oplossing. Wat Ouborg voor dat bedrag gaat bieden, is nog onduidelijk. Geen maaltijdvoorziening in ieder geval en ook geen hulp bij persoonlijke verzorging. Maar een ‘pakket basiszorg’ kan er wel af. Dat mag ook wel voor dat bedrag. Maar ik ben toch geneigd om te zeggen: geef mijn portie maar aan fikkie.
Serieuzer vind ik het plan van zorgverzekeraar CZ om te investeren in luxe verpleeghuizen voor Alzheimerpatiënten. Daarbij kan ik mij wel wat voorstellen. Ik weet het: die andere zorgverzekeraar – DSW – kreeg in 2010 forse kritiek toen die een belang nam in het Vlietland Ziekenhuis. “Valse concurrentie”, riepen de critici toen om het hardst. Maar sindsdien hebben we daar niets meer van gehoord, dus blijkbaar zal dat toch wel meevallen.
Misschien moeten we als samenleving maar eens nadenken over een nieuwe verhouding tussen zorgverzekeraar en verzekerde. Een rol voor de zorgverzekeraar als partij die van de wieg tot het graf voor ons zorgt, gaat wellicht wat te ver. Maar op je oude dag bij de zorgverzekeraar inwonen, vind ik nog niet zo’n gekke gedachte.
5 reacties
Complimenten voor Delta Lloyd en zijn fantastische fake-nieuws over het budgetbejaardenhuis. We zijn er allemaal ingetrapt en ik ook. Want toegegeven: het was zó schofterig dat het best waar had kunnen zijn. En het stemt tot nadenken. Ik kan dat waarderen.
Frank van Wijck
29 augustus 2013 / 10:13De meeste panden van de verzekeraars zijn dermate luxe dat ik daar best bij zou willen inwonen …
JD Uithof
29 augustus 2013 / 10:18Ook in één kamertje met zijn tweeën, en met een robot en een camera?
Frank van Wijck
29 augustus 2013 / 10:22Voor mij alleen zo’n kamertje zou prima zijn. Dan is het net alsof je in een enorm studentenhuis woont en alle voorzieningen zijn niet ver weg door de koepel. En goede sociale controle onderling.
Ben benieuwd wat ze uiteindelijk met het gebouw gaan doen.
Ik heb toevallig gisteren mijn pensioengesprek gehad en ben dus helemaal op de hoogte, maar ja tegen de tijd dat ik met pensioen ga (rond 2050 hoop ik) zal er wel een hoop veranderd zijn.
Petra
29 augustus 2013 / 12:18Inwonen bij de Overheid kan ook en het is geen 1 april dus is het waar.
http://www.freelanceredacteuren.nl/communicatieadviseur-volksgezondheid#.Uh8kuT99Y4g
Standplaats:
Uren: 36
Periode:
Kennismakingsgesprek:
Bilthoven
36
1 oktober 2013 – 1 oktober 2014 (optie verlening)
9 september
Opdrachtomschrijving
Voor een overheidsinstantie, dat valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zijn we op zoek naar een ervaren communicatieadviseur. Als communicatieadviseur zal je werkzaamheden verrichtten behoeve van het realiseren en uitvoeren van communicatieplannen en -producten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de andere communicatieadviseurs van de stafeenheid Communicatie en medewerkers binnen de diverse centra. Je geeft de activiteiten vorm op het gebied van interne communicatie en daarnaast verricht je voorkomende werkzaamheden voor externe communicatieprojecten. U onderhoudt contacten met relevante interne en externe relaties. Je adviseert en ondersteunt bij de organisatie van grote en kleine evenementen, zorgt voor de realisatie van diverse communicatiemiddelen, verzorgt webcare en schrijft en publiceert berichten op Intra- en internet.
Eisen kandidaat
– Minimaal 4 jaar ervaring als communicatieadviseur, waarvan minimaal met de hierboven omschreven werkzaamheden;
– aantoonbare kennis en ervaring van communicatiediensten, zoals het organiseren van evenementen (symposia);
– communicatieopleiding op WO-niveau;
– aantoonbare ervaring in het werken met sociale media (bijvoorbeeld: Facebook, Twitter, Youtube, etc) en digitale media (cms);
– kennis en ervaring van interne verander- en reorganisatietrajecten en de realisatie van communicatieproducten (bijv. communicatieplannen);
– aantoonbare ervaring met communicatie in het dynamisch veld tussen wetenschap, praktijk en beleid, rekening houdend met verschillende belangen:
– minimaal 4 jaar aantoonbare kennis van publieke gezondheid en ervaring in een soortgelijke organisatie (rijksoverheid of universiteit).
Alleen freelancers in het bezit van een in 2013 geldige VAR-wuo of VAR-dga, worden verzocht te reageren.
—Maar ja, die eisen………..
Wat is zwart geld ook weer?
En als het geen 1 april is is het dan altijd waar en gemeend?
Neen, die eisen gaan FvW de das om doen.
En denk maar niet al te lang en diep na over CZ, OWM zonder winstoogmerk, eigen bijdragen van 10.000 euro per maand voor de doelgroep, demente ex leraren die de overwaarde van hun huis kunnen inleggen in het CZ verpleeghuis.
Follow the Money was nog nooit zo makkelijk.
De zorgpremies die CZ int zijn verplicht af te dragen premie gelden en worden in Nederland beschouwd als belastinggelden.
Is besteding van belastinggeld voor een zo’n kleine doelgroep doelmatig?
Wat gebeurt er als het geld van die ex leraren op is? Huizenmarkt verder in stort? Volgt na inwonen dan ook automatisch uitzetten?
Met of zonder luier?
Het gaat om de inhoud zegt de Staatssecretaris.
En met de inhoud is wat mis. Sinds 1 januari 2006.
Geen 1 april, dus is het waar.
anh jansen
29 augustus 2013 / 12:56