-
Volg ons ook via facebook
-
Laatste blogs
- Dienie Koolen-Goossens: Het is te veel – deel 2
- Frank van Wijck: Compromisconcept
- Ignace Schretlen: Kos na COVID-19
- Frank van Wijck: Verwachtingsmanagement
- Mariska Koster: Ontregeld
- Frank van Wijck: Woord en daad
Tip de redactie
Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!
‘Je moet elkaar weten te vinden’
Tijdens een pilot co-schap One Health ontmoetten geneeskundestudent Bouke Koeneman (23) en diergeneeskundestudent Marjolein Miedema (25) elkaar. Ze startten met vooroordelen over ‘het andere kamp’, maar inmiddels zijn die uit de weg geruimd. “Samenwerking is noodzakelijk.”
Tekst:Martijn Reinink | Beeld: Het Wonderlab
Q-koorts, vogelgriep en ebola zijn zoönosen, infectieziekten die van dieren op mensen kunnen worden overgedragen. De One Health-benadering – een gezamenlijke aanpak voor mens, dier en ecosysteem – wint wereldwijd terrein om dit soort ziekten het hoofd te kunnen bieden. “Samenwerking tussen de verschillende disciplines in het medische veld is noodzakelijk”, zegt Marjolein Miedema, laatstejaars diergeneeskunde en deelnemer aan de pilot co-schap One Health. “Kijk naar de Q-koortsepidemie in Brabant in 2007. Het duurde lang voordat de link tussen geiten en mensen werd gelegd. Als er in zo’n situatie contact is tussen humane en veterinaire artsen, had dat veel eerder gesignaleerd kunnen worden.”
Lees verder (pdf).
Delen:
Gerelateerde artikelen:
Onderwerpen