John Coffey

Ondertussen in Nederland… John Coffey is een Utrechtse band die een rauwe mix van punk, rock ‘n’ roll en screamo maakt. In 2009 bracht het gezelschap het debuutalbum Vanity uit en toerde met bands als Underoath, Cancer Bats, Architects, The Chariot en Ghost Of a Thousand. Buiten Nederland trok de band door Engeland, Duitsland, Polen, Zweden en Tsjechië.

Het vijftal van John Coffey heeft authenticiteit, kwaliteit en een Do-It-Together-mentaliteit hoog in het vaandel. Op 14 september verschijnt de langverwachte tweede cd, Bright Companions, via de Duitse platenmaatschappij Redfield Records. Het album is opgenomen in de Gröndahl Studio in de Zweedse hoofdstad Stockholm onder de leiding van Pelle Dunnerfeldt (bekend van zijn werk met The Hives) geassisteerd door de Engelse gitarist Jag Jago. Het budget voor de opnamen werd bijeengebracht dankzij bijdragen van fans via het crowdfundingpogramma ‘SellaBand’. Bright Companions wordt donderdag 27 september op typisch John Coffeyaanse wijze gepresenteerd in Tivoli De Helling in Utrecht.

En de winnaars zijn…
Met dank aan Suburban ontvangen de volgende drie lezers een exemplaar van  deze splinternieuwe Nederschijf:

Olivier van der Hilst – Koudekerke
Lianne van Ooijen – Veldhoven
Elsbeth Dul – Groningen

Van harte gefeliciteerd!

Om kans te maken, moest het antwoord op de volgende vraag worden gegeven:
Waar heeft de band zijn naam aan ontleend?

Het juiste antwoord:
De naam is ontleend aan een personage uit de film The Green Mile. Michael Clarke Duncan, de acteur die de rol van John Coffey speelde, overleed 3 september op 54-jarige leeftijd.