Kamerlid prijst zorgverzekering aan

Tweede Kamerlid en woordvoerder geestelijke gezondheidszorg Tunahan Kuzu, nummer 27 op de lijst van de PvdA, heeft gefigureerd in een in oktober opgenomen commercial van verzekeringsbemiddelaar Benimsigortam, blijkt uit onderzoek van PowNews.

 

 

In het spotje trekt Kuzu twijfelende burgers over de streep om hun zorg- of autoverzekering te regelen via dit kantoor. Het bedrijf ontvangt commissie als klanten het bedrijf voor hen een verzekering laten bemiddelen. Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten kan het bedrijf daar meer dan 100 euro per verzekerde aanverdienen.

In een reactie aan PowNews zegt Kuzu dat hij niet wist dat opnames van hem voor een commercial zouden worden gebruikt. Volgens de eigenaar van Benimsigortam is dat onzin: zij zouden Kuzu expliciet de vraag hebben gesteld of ze zijn beelden voor dit doeleinde mochten gebruiken.

Naar eigen zeggen besloot Kuzu gisteren na overleg met fractievoorzitter Diederik Samsom zijn portefeuille geestelijke gezondheidszorg tijdelijk neer te leggen. Omdat het bedrijf van het spotje ook financiële belangen binnen de geestelijke gezondheidszorg heeft, ligt de zaak gevoelig.

Delen