-
Volg ons ook via facebook
-
Laatste blogs
- Ignace Schretlen: De verboden postzegel
- Frank van Wijck: Onderzoek en praktijk
- Frank van Wijck: Samenhang
- Bram Vermeer: Geef ons toegang
- Frank van Wijck: Veranderde huisarts/veranderde patiënt
- Ignace Schretlen: Er kan nog meer bij
Tip de redactie
Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!
Kamperen in Namibië
Tijdens een drieweekse rondreis afgelopen zomer door Namibië, ontdekte orthopedisch chirurg Moyo Kruijt dat dit Afrikaanse land ook een perfect kampeerland is. Voor Arts en Auto tekende zijn vrouw Julie Houben hun impressies op.
Tekst: Julie Houben
Het merendeel van de vakantiegangers ‘doet’ Namibië via een van tevoren georganiseerde reis, met overnachtingen in prachtige, maar vaak ook prijzige lodges. Het kan ook anders – en goedkoper –, ontdekten wij. Met onze eigen kampeerspullen en een huurauto verkenden wij afgelopen zomer dit prachtige land, samen met onze twee zoons van 11 en 9. Alle campings die wij bezochten, waren prettig kleinschalig en zeer verzorgd. Aan ruimte geen gebrek in Namibië, dus de plekken waren vaak minstens 80 m² groot en standaard voorzien van een eigen ‘braai’ (BBQ-plek), meestal met aanrecht en verlichting. Een zwembad was er ook vaak, maar het water was wel fris in juli en augustus. Ook bij veel luxe lodges waren zulke prachtige kampeerplekken te vinden.
Zelfs bij de ‘topattracties’ ervoeren we deze rust en ruimte. Bij de beroemde zandduinen in de Sossusvlei past het aantal bezoekers nog steeds op één overzichtelijke parkeerplaats. Massatoerisme is in Namibië ver te zoeken. En dat in combinatie met elke avond een fantastische kampeerplek. Onder de sterrenhemel dronken we een koud wijntje uit ons
autokoelkastje, dat we hadden volgeladen met allerlei etenswaren. Zelfs Goudse kaas is verkrijgbaar in de Namibische supermarkten. En alles voor de helft van de
prijzen in Nederland.
Nog wat voordelen: elke dag zon met temperaturen tussen de 24 en 30 graden, geen kans op malaria (behalve in het uiterste noorden) en een vriendelijkheid en gastvrijheid zoals wij die in Europa nog zelden ontmoeten. Namibië is een soort ‘Afrika-light’ én een mekka voor kampeerders.
Persoonlijke tips
Delen:
Gerelateerde artikelen:
Onderwerpen