Ledenvoordeel – Koffers met een verhaal

In de Beurs van Berlage in Amsterdam is t/m 18 februari de wereldpremière te zien van Legendary Trunks, een tentoonstelling over de fascinerende verhalen achter de iconische koffers van Louis Vuitton.

De koffer van president Franklin D. Roosevelt is een van de historische koffers die de komende maanden te zien zijn in de Beurs van Berlage. In de tentoonstelling Legendary Trunks. The Exhibition worden bezoekers meegenomen in de geschiedenis van het reizen, terug naar de tijd van de Grand Tours, oceaanstomers en stoomtreinen, aan de hand van meer dan driehonderd authentieke artikelen en koffers van Louis Vuitton.

Het oudste voorwerp dateert uit het jaar 1850, toen de Franse meesterontwerper zijn iconische merk begon. In twaalf galerijen wacht bezoekers het productieverhaal en de fascinerende geschiedenis van Vuittons iconische koffers. De tentoonstelling onthult de geheimen van de meesterontwerper en vertelt de verhalen van vermaarde reizigers. Te zien zijn de bibliotheekkoffer van Hemingway, maar ook is er een koffer vol verhalen over de Titanic.

Gids van Hendrikje

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari organiseert VvAA, in samenwerking met Artifex, een bezoek aan deze Louis Vuitton-expositie. U wordt ontvangen in de Beurs van Berlage in The New York Film Academy Café voor een kop koffie of thee met gebak, waarna een gids van Tassenmuseum Hendrikje u meer vertelt over het merk Louis Vuitton en over de verhalen achter de bijzondere koffers van de tentoonstelling Legendary Trunks.

  • Data 3 en 4 februari
  • Tijd 10.15 – 12.00 uur
  • Locatie Beurs van Berlage Amsterdam
  • Prijs € 27,50 p.p. Inclusief koffie/thee & gebak naar keuze in het New York Film Academy Café, entree Legendary Trunks (t.w.v. € 17,-) en rondleiding van een uur door een professionele gids.
  • Meer informatie en reserveren artifex.nl

 

Delen