Lintje

Michael van Balken
Michael van Balken is uroloog in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Lees alle artikelen van Michael van Balken

Volgend jaar rond Koningsdag – u denkt: dat duurt nog even, maar echt, het jaar is voorbij voordat u het weet – geef ik een feestje. Datum volgt nog, maar block voor het gemak vast wat data in de buurt, want ik zou het leuk vinden als u kon komen.

Ik verwacht namelijk een verrassing. Ziet u: ik heb zo in de laatste jaren best wel wat onderzoek gedaan. Niet in Nederland, daarom kan u dat ontgaan zijn, maar bij die lieve mensjes in Bangladesh, de sloppenwijken van India, de binnenlanden van Pakistan. Nou daar dus vooral. Die mensen, die hebben dus niets. Echt níets. En onbewust proberen ze daarom alles vast te houden wat ze bezitten. Dus ook hun foute cellen. Ze kunnen er niks aan doen de schatten, maar beetje logisch is het dan wel dat ze vaak kanker krijgen. Gelukkig heb ik daarvoor eigenlijk best wel een heel goede behandelmethode uitgevonden.

Belangrijk is dat er geprofiteerd kan worden van eeuwenoud leven. Eiken zijn daarvan een goed voorbeeld. Dus de behandeling dient het liefst onder een eik plaats te vinden, maar speciaal voor die gebieden waar die er niet zijn heb ik eikenblad-extract vervaardigd en dat helpt net zo goed. Ik hoef u niet te vertellen dat de rol van de maanstand op het geheel van niet te onderschatten belang is, maar, en nu komt het, de crux is controle herwinnen over het loslaten. Zoals gezegd, ik heb er veel onderzoek naar gedaan, maar aan de ene kant plassen voor het loslaten en de verwijdering van afvalstoffen, bij die eik, bij volle maan, en aan de andere kant de plas steeds onderbreken, voor het zelf controle uitoefenen is de manier om kanker te overwinnen. Vier keer, dat onderbreken. Mensen denken vaak drie, maar het is echt vier keer, vanwege de elementen.

De zogenaamde reguliere artsen in Nederland doen smalend om mijn behandelmethoden, maar die zijn dan ook echt van het padje af. Vanwege mijn urologische interesse kom ik bijvoorbeeld ook heel veel mensen tegen met nierstenen, waarvan maar niet begrepen wordt dat dat versteende tranen zijn. Geen aandacht besteden aan het achterliggende, stille verdriet vind ik dan ook een dijk van een kunstfout. Net zoals alle erectieproblemen voorkomen uit onbewuste moedeloosheid, verstopte burn-outgevoelens. Als de schoudertjes gaan hangen, zakt de rest mee hè! Je penis moed inpraten kan dan echt heel nuttig zijn.

Gelukkig krijg ik steeds meer bijval van gerenommeerde collega’s. Grote waardering heb ik bijvoorbeeld voor Jan Scholten. Mooi toch hoe hij onze denkbeelden verwoordt in de Volkskrant? Uiteraard zit hij met sommige dingetjes – ik schreef hierboven al hoe het echt zit – nog niet helemaal goed, maar ik vind hem dus echt een voorbeeld voor velen.

En dat vindt de Koning ook. Want het heeft hem behaagd hem te onderscheiden met de titel ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ Dáárom geef ik volgend jaar dus een feestje. Want als hij al een lintje krijgt…

2 Reacties Reageer zelf

 1. Frank van Wijck Frank van Wijck
  Geplaatst op 6 juli 2014 om 10:24 | Permalink

  Helemaal raak Michael, en nog prachtig en met humor opgeschreven ook. Ik blokkeer meteen een paar data in mijn agenda.

 2. anh jansen
  Geplaatst op 6 juli 2014 om 10:54 | Permalink

  Het heeft de Koning behaagd.

  Hier wordt de verkeerde partij aangesproken.

  De ontvanger kan het niet helpen dat de gevende partij van mening is dat hij wat verdiend. Niet zo vreemd overigens dat de Koning de gevende partij is: hij herkent goed geloof als geen ander als hij iets ziet wat op goed geloof lijkt.

  De Constitutionele Monarchie kan worden beschouwd als de Vader van alle Goede Geloven.

  Je zult dus de Koning moeten aanspreken op zijn gedrag en niet de ontvanger.

  Geen Koning, geen lintje, geen gedoe.

  Achter de Koning staat overigens de Minister en haar Ministerie. Die is verantwoordelijk voor het gedrag van de Koning.

  Nederland is natuurlijk een handelsnatie.

  Ministerie van EL&I bepaalt de gang van zaken in dit land. Dan krijgen diegenen voor hun bijdrage aan het handelsoverschot een lintje. Niet voor niets is Nederland van een Republiek omgevormd tot een Constitutionele Monarchie. Al 200 jaar trapt het volk er met open ogen in.

  Geen moraal, geen geweten en geen geheugen.