Man werkt jaren illegaal als arts

Op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) is op woensdag 17 oktober  een man aangehouden op verdenking van titelmisbruik, valsheid in geschrifte en oplichting.

 

 

De man deed zich al jaren ten onrechte voor als bedrijfsarts bij een arbodienst en later als behandel-coördinator-arts in de geestelijke gezondheidszorg meldt de inspectie op haar eigen website..

Bureau Opsporing van de inspectie startte begin dit jaar een strafrechtelijk onderzoek naar de man na overleg met het Expertise Centrum Medisch Zaken van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Aanleiding voor het onderzoek was een melding bij de inspectie dat de man werkzaam zou zijn als arts terwijl hij niet als zodanig geregistreerd stond.

Uit het onderzoek bleek dat de man al tenminste acht jaar werkzaam was als bedrijfsarts bij een arbodienst en later als behandel-coördinator-arts in de geestelijke gezondheidszorg. De man kwam echter niet in het BIG-register voor. Het BIG-register is een verplicht registratiesysteem voor zorgverleners met een beschermde medische titel.

Lees verder bij igz.nl.

Delen