Met 112QR snel bij patiëntgegevens

Zorgverleners kunnen in de nabije toekomst te maken krijgen met 112QR. Het gaat hier om een pasje in de vorm van een tag, card of keycard met persoonlijke informatie over de pashouder. Hulpverleners hebben hiermee in geval van nood snel toegang tot belangrijke gegevens.

 

 

Hulpverleners kunnen via 112qr belangrijke informatie over een slachtoffer inzien, zoals wie gewaarschuwd moet worden, welke medicijnen worden gebruik en of er ziektes en/of allergische reacties zijn. De drager houdt die informatie zelf up to date en bepaalt ook zelf welke informatie de hulpverlener te zien krijgt.

Op het pasje staat een QR code, een Pas ID en een toegangscode. In geval van een ongeluk kan de hulpverlener de QR code scannen en vervolgens de toegangscode intoetsen om de gegevens van de patient te raadplegen. Mocht de hulpverlener geen QR code scanner op zijn telefoon hebben, dan kan hij naar www.112qr.nl gaan en daar de Pas ID intoetsen. Vervolgens moet ook de toegangscode worden ingevuld en krijgt de hulpverlener de gegevens te zien.

Op de meeste telefoons kan een QR code scanner worden geïnstalleerd als App. Deze kan worden gedownload uit de App Store of Google Play market. QR code scanners worden aangeboden door I-Nigma, Quickmark en Google. 112QR kan via de apotheek worden verkregen. De pashouder kan samen met de apotheker of de huisarts de informatie invullen. Op die manier weet de drager zeker dat de juiste informatie wordt ingevuld en dat hulpverleners zo goed mogelijk worden geïnformeerd.  112qr is ook via de website van de leverancier beschikbaar. Hier staat ook een informatief filmpje voor pashouders en zorgverleners.

Delen