Mijn auto – Fiat Barchetta

Dat longarts Masha Zaikova (36) hier vereeuwigd wordt met een Fiat Barchetta, komt indirect door een collega-zorgprofessional die eerder in deze rubriek vertelde over vakanties samen met haar dochter in haar cabrio.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Sander Koning

“Toen ik dat las, zei ik tegen mijn vriend Thomas: ‘dát komt op mijn bucketlist, een leuk autootje om later met onze kinderen mooie reisjes mee te maken’.” 

Hoewel Masha het zelf al snel weer vergeet, blijft haar wens Thomas bezighouden. Zonder dat Masha het weet, gaat hij op zoek naar een betaalbaar en technisch niet al te gecompliceerd autootje. Wanneer het paar na een korte vakantie terugrijdt naar huis, maakt hij een omweg en neemt zijn vriendin mee naar een garage met een Fiat Barchetta uit 2000 met nog geen 50 duizend kilometer op de teller. 

‘We vinden het belangrijk om ook met zijn tweeën leuke dingen te blijven doen’

In eerste instantie is Masha terughoudend (“het hoefde voor mij niet per se meteen al”), maar tijdens een proefrit valt ze als een blok voor de cabrio. Aangezien hun twee kinderen nog te jong zijn voor tochtjes in het tweezittertje, genieten Masha en Thomas voorlopig samen van uitstapjes met de Barchetta. “We vinden het belangrijk om ook met zijn tweeën leuke dingen te blijven doen”, aldus de longarts die afgelopen juli met haar Thomas in het huwelijksbootje stapte. De bruidsauto? “Natuurlijk de Barchetta. Want die hoort er helemaal bij.”  

Delen