Mijn auto – Volvo V70-R

De echte liefhebber kan de kleur van deze Volvo vast meteen duiden. Voor lezers die minder met auto’s hebben: nee, dit is niet zomaar een vrolijk gekleurd exemplaar. De V70-R van Diederick Wouters (72, traumachirurg n.p.) is een eerbetoon aan de iconische Volvo 850 T5-R die in 1994 in spectaculair cream yellow van de Zweedse fabrieksband rolde. 

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Sander Koning

Dat de kleur van een auto een belangrijke rol speelt als het gaat om zichtbaarheid in het verkeer, ondervindt Wouters in 1984 aan den lijve als hij op weg is naar een spoedgeval. “Ondanks het groot licht dat ik voerde, merkte een andere automobilist mijn zilverkleurige 240 estate te laat op.” Gelukkig doet de 240 zijn bijnaam ‘de tank’ eer aan. “Ik moest alleen de bumper vervangen, terwijl die andere auto total loss was.” Het voorval doet de traumachirurg realiseren dat een veilige carrosserie in combinatie met een veilige kleur de állerveiligste auto oplevert. 

De V70-R (“mijn achtste Volvo”) is niet de eerste auto die Wouters in de historische Volvokleur laat overspuiten. Ook de standaard V70 die hij in de periode 2003 – 2017 rijdt, krijgt het opvallende gele jasje. “De receptionistes van mijn garage hadden die auto ‘Yellow Princess’ gedoopt. Toen ik drie jaar geleden deze V70-R bij ze kocht, zeiden ze meteen: ‘die blijft vast niet zilvergrijs hè?’” 

Delen