Mijn bijbaan – Fitnessintructeur

Wie Nikki Weenink
Leeftijd 26
Studie zesdejaars diergeneeskunde
Bijbaan instructeur BodyPump
Aantal uren 1 uur per week en 1 dag per kwartaal
Verdiensten 13 euro per uur

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: Nout Steenkamp

“Een BodyPump-instructeur kun je op veel plekken in de wereld zijn. Het concept van Les Mills, de organisatie achter BodyPump, is internationaal. Dat houdt in dat over de hele wereld in dezelfde periode, exact dezelfde les gegeven wordt. Zo stond dezelfde les ook tijdens mijn diergeneeskundige stage in Thailand op het programma.

BodyPump is toegankelijk voor alle leeftijden, al trek ik, vermoedelijk door mijn leeftijd, vooral jongere cursisten. Om het gehele uur mee te kunnen doen, heb je een barbell met gewichten, een matje en een stepje nodig. Met behulp van het ritme van de muziek voer je verschillende bewegingen uit en word je door mij geholpen met timing, techniek en doorzettingsvermogen.

‘Lesgeven houdt me in conditie’

De inhoud van de les verandert iedere drie maanden. Dan komt er een nieuwe choreografie op nieuwe muziek; de release. Voor het instuderen van deze release volgen de instructeurs de nieuwe les op locatie en krijgen ze een huiswerkapp mee.

Omdat ik voor Basic-Fit werk, krijg ik naast het salaris ook mijn sportabonnement gratis. Dat is top, want ik zou niet zonder sport kunnen en op deze manier blijf ik in conditie voor mijn toekomstige beroep als dierenarts.

Lesgeven heeft me daarnaast ook enorm geholpen met mijn faalangst. Toen ik voor het eerst les ging geven, moest ik op een podium staan en de verschillende oefeningen aan de cursisten uitleggen en voordoen. Dat heeft mij zelfvertrouwen gegeven en geleerd informatie duidelijk over te brengen. Iets wat ik straks als dierenarts ook moet doen.”

Delen