Mijn eerste jaar – Marieke Geessinck

Als je gaat studeren en zeker als je op kamers gaat, kun je lekker alles zelf bepalen en maak je veel nieuwe vrienden. Hoe ervoeren andere eerstejaarsstudenten hun nieuwe leven?

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Christian van der Meij/DB

 

Marieke Geessinck (19)
Opleiding technische geneeskunde Universiteit Twente

“Ik twijfelde eerst tussen diergeneeskunde en geneeskunde, maar eigenlijk wilde ik ook iets met techniek. Uiteindelijk is het technische geneeskunde geworden. Ik vind het leuk dat er naast de technische kant ook contact is met patiënten. Na het eerste kwartiel had ik het studeren wel door. Het werkt voor mij het beste om tijdens colleges actief te zijn en veel aantekeningen te maken. Dan gaat het studeren veel sneller.

De eerste drie maanden van mijn studie woonde ik nog thuis, daarna ben ik van Groenlo naar Enschede verhuisd. Daar heb ik mijn vrienden-groep en mijn sport. Het was niet echt een grote stap, mijn broer studeert hier ook en mijn moeder werkt in Enschede.

‘Het is leuk dat ik mijn eigen gang kan gaan’

Natuurlijk moest ik wel even wennen dat ik zelf overal aan moet denken. Boodschappen doen, eten koken, moet ik alweer de was doen? Maar het is leuk dat ik mijn eigen gang kan gaan en mijn eigen dingen kan doen. En het is heerlijk dat ik na het stappen lekker mijn eigen bed in kan, in plaats van logeren bij mijn broer of een vriendin.

Door de introductieperiode van de universiteit en het damesdispuut heb ik heel veel mensen leren kennen. We borrelen elke week en gaan ook weekendjes weg. Tips voor nieuwe studenten: kom uit je comfortzone en durf nieuwe dingen te doen, zoek iets waar je je fijn bij voelt.”

Delen