Mijn motor – Kawasaki Z750

’s Winters vindt ze motorrijden ‘iets te veel gedoe’, maar zodra het zonnetje tevoorschijn komt en het kwik omhoogschiet, popelt verloskundige Elsemieke Malestein (26) om haar Kawasaki Z750 van stal te halen. “Ik ben dol op motorrijden, maar ben wel echt een mooiweerrijder.”

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Bram Petraeus

 

In de zeven jaar dat de verloskundige nu haar motorrijbewijs bezit, heeft ze meerdere motoren gehad. “Ik ben begonnen met een Honda CBR 600F, die paste destijds goed bij mijn budget. Daarna ben ik overgestapt op een Suzuki GSXR600, een super sportmodel.” Sinds april 2017 zoeft ze op een Kawasaki Z750 over het asfalt. “Daarop zit je iets meer overeind, dat rijdt op binnenwegen nog fijner. En inderdaad, weer een Japanner ja. Maar dat is toeval hoor!”

Haar cliënten zullen haar nooit op de Z750 voor zien komen rijden. “Voor mijn werk gebruik ik altijd mijn Toyota Aygo, want alle spullen die ik als verloskundige nodig heb, kan ik op de motor helaas niet kwijt.”

Lekker toeren over rustige binnenwegen en onderweg ergens een drankje doen: voor Elsemieke gaat het vooral om ontspannen tochtjes, de snelweg laat ze meestal links liggen. Behalve vorig jaar zomer, in Duitsland. “Toen heb ik op de Autobahn het gas even flink opengetrokken en de tweehonderd aangetikt. Dat was heerlijk!”

 

 

 

 

Delen