Mijn passie – Motorracen

Internist-infectioloog Ton Doffer-hoff (56): “Ik ben groot fan van Italiaans design”

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Nout Steenkamp

Ton Doffer-hoff ( is al jaren Ducatifan. Met zijn Italiaanse racemotor – een 1199 Panigale S – laat hij geregeld het asfalt roken op de circuits van het Zuid-Spaanse Almería. “Een keer een dagje racen op een circuit met een buurman heeft mijn interesse voor motorracen gewekt. Na wat omzwervingen ben ik bij Ducati terechtgekomen, echt een merk voor de liefhebber van het pure, wat rauwere rijden. Ducati’s hebben een heel herkenbaar geluid en een strakke, slanke vormgeving. Ik ben sowieso groot fan van Italiaans design, heb bijvoorbeeld ook een handgemaakte Colnago-racefiets in de schuur staan. Sinds een jaar of twaalf doe ik mee met Ducatiraces in binnen- en buitenland. In het voorjaar train ik met mijn team op twee prachtige circuits bij Almería. Twee keer heb ik bij een race het podium bereikt. Eén keer werd ik eerste, en het was beslist leuk om eens een keer met champagne te spuiten.”

AA05-2016p063b

Delen