Mijn studentenhuis – Overvecht

mijn kamer / 'In de flat wonen ook gezinnen uit alle windrichtingen'

Beeld De Beeldredaktie/Christiaan Krouwels

Wie Marjolijn Geerlofs (22), derdejaars huidtherapie. Waar Utrecht. Huur € 260,- inclusief gas, water, licht. Indeling drie slaapkamers, één grotegezamenlijke woonkamer van circa 25m2, gezamenlijke badkamer, keuken en twee balkons.

De foto van Marjolijn Geerlofs is in oktober gemaakt. Speciaal voor het decembernummer van Arts en Auto Student bracht ze, op ons verzoek, haar kamer alvast een beetje in kerststemming. Het moet vreemd hebben aangevoeld om in die nog zonnige herfstmaand slingers op te hangen. “Eigenlijk wel gezellig”, lacht de student huidtherapie. “Ik laat het tot Kerst gewoon zo.”

Samen met twee medestudenten, van wie er een ook huidtherapie doet, bewoont Marjolijn een flatje in de Utrechtse volksbuurt Overvecht. “In de flat wonen naast veel studenten, ook gezinnen uit alle windrichtingen. Het is hier goed wonen; voor je boodschappen hoef je niet ver, alle winkels zijn om de hoek en De Uithof is maar een half uurtje fietsen.”

Ook binnenshuis bevalt haar woonplek Marjolijn prima. “We kunnen het onderling goed vinden en zitten op één lijn. We zijn niet van die feestbeesten. Op donderdagavond hangen we het liefst in joggingbroek op de bank en leveren we commentaar op de deelnemers van Expeditie Robinson.”

‘We zijn niet van die feestbeesten’

Dat ‘katten’ doen ze overigens ook op elkaar. Zoals volgens Marjolijn ‘meiden dat doen’. “We chagrijnen graag een beetje tegen elkaar, maar dat is speels en heeft geen vals ondertoontje.”

Hoelang de drie er nog kunnen blijven wonen, hangt van de gemeente Utrecht af. “We weten dat de flat gesloopt gaat worden, maar niet wanneer. Ik maak me daar niet zo druk over, het duurt vast nog wel even. Het voordeel is dat de huur daardoor niet hoog is en dat we in de muren mogen boren. Om bijvoorbeeld kerstversiering op te hangen.”

Marjolijn Gerlofs

Delen