OMS zet netwerk patiëntveiligheid op

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) zet een netwerk op van medisch specialisten patiëntveiligheid. Deze artsen vormen in ziekenhuizen het eerste aanspreekpunt voor alles rondom patiëntveiligheid. Dat meldt Skipr.

 

 

Met het netwerk zet de orde het veiligheidsprogramma van 93 ziekenhuizen (VMS) voort. De overheid financiert dit project sinds dit jaar niet meer. Via het landelijke netwerk kunnen medisch specialisten elkaar snel en makkelijk informeren en alarmeren bij (dreigende) incidenten in de zorg.

Het netwerk is volgens de orde ook een antwoord op toenemende eisen rond transparantie in de zorg.  Zo moeten ziekenhuizen meer openheid geven over fouten, zodat anderen ervan kunnen leren.

De orde heeft een netwerk voor ogen waarin straks alle medisch specialisten patiëntveiligheid zitten die in de Nederlandse ziekenhuizen werken. Daardoor kunnen ze makkelijk en snel ervaringen uitwisselen, concrete resultaten delen en zorgen dat problemen sneller worden opgelost. Met als doel nog betere zorg voor de patiënt, leren van fouten en daardoor het voorkomen van fouten, stelt de orde.

Lees verder bij Skipr.

 

Delen