Onderzoek betere maaltijden in zorg
Er komt een groot onderzoek naar verbetering van de kwaliteit van eten in de zorg rond Nijmegen. De grensstreek, Euregio Rijn-Waal stelt daarvoor 700.000 euro ter beschikking. Dit schrijft De Gelderlander op dinsdag.
Als voorbeeld voor het project geldt het succesvolle beleid van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. De instelling serveert haar patiënten in het kader van gezond en duurzaam eten al jaren producten van boeren uit de regio.
Kok Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek is de bedenker van het concept van streekkoken. Hij stelt dat de aanvoer van het eten door de kortere afstand goedkoper en minder belastend voor het milieu is. Patiënten eten door de versere producten volgens Ferwerda gezonder en lekkerder.
Deelnemers aan het onderzoek zijn Sint Maartenskliniek, het UMC St Radboud, Ouderenzorg Insula Dei in Arnhem en de Katholische Klinieken in Kleef.
Lees verder in De Gelderlander.