Oproep onderzoek Morgens en VU

Veranderende zorgvraag, vergrijzing, technologische mogelijkheden, een inkopende overheid; zo maar enkele ontwikkelingen die een beroep doen op de wendbaarheid en flexibiliteit van zorginstellingen in de 21ste eeuw.  In samenwerking met de Vrije Universiteit doet Morgens onderzoek naar de wendbaarheid van langdurige zorginstellingen in Nederland.

Een wendbare organisatie, in literatuur Agile genoemd, is een organisatie dat zich snel kan aanpassen aan de omgeving en veranderende ontwikkelingen. Spotify en Uber zijn voorbeelden van zogenaamde Agile Organisaties. Wat kunnen zorginstellingen leren van deze organisaties? Hoe word je een wendbare organisatie? Op welke manier zijn kenmerken van een wendbare organisatie – zoals flexibele en zelforganiserende teams en snel switchen van strategie – toepasbaar in de zorg?

Werkt u mee aan ons onderzoek?

Morgens en de Vrije Universiteit onderzoeken, middels een enquête en interviews, de status van de wendbaarheid langdurige zorginstellingen in Nederland. U kunt als participant deelnemen door deze vragenlijst in te vullen. Deelname kost ongeveer vijf minuten en als beloning ontvangt u over enkele maanden persoonlijk de resultaten van dit onderzoek. Alvast hartelijk dank!

Delen