Ontregelmonitor: nauwelijks minder regeldruk

ontregel de zorg

De toename van de regeldruk in de zorg lijkt te stagneren, maar zorgverleners ervaren nauwelijks verlichting in de praktijk. Onnodige regels drukken nog steeds zwaar op zorgverleners, en hun vertrouwen in daadwerkelijke verandering is zeer laag.

Zorgverleners wijzen verzekeraars en ICT-systemen als belangrijkste veroorzakers van de regeldruk aan. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de Nationale (Ont)Regelmonitor, een onderzoek onder ruim 10.000 zorgverleners. De monitor is een initiatief van VvAA in samenwerking met diverse beroepsorganisaties. De Nationale (Ont)Regelmonitor is deze zomer, na een 0-meting eind 2018, opnieuw voorgelegd aan onder meer apothekers, huisartsen, medisch specialisten, psychologen en psychotherapeuten, tandartsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Meer informatie op vvaa.nl/ontregelmonitor.

Één Reactie Reageer zelf

 1. B.Willems
  Geplaatst op 23 november 2019 om 21:43 | Permalink

  Wat is eigenlijk de functie van een monitor?
  Het lijkt namelijk aannemelijk dat datgene wat wordt ervaren op de werkvloer geen formele rechtvaardiging nodig heeft; tenzij men twijfelt aan datgene wat vanuit de werkvloer komt natuurlijk.
  Monitoren dus.
  Niet luisteren , en mensen serieus nemen; neen.
  ‘Wij monitoren’ immers.
  En daar moet u het mee doen.