Opening jubileumjaar met VvAA eed

Tijdens een speciale jubileumnieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari hebben de VvAA medewerkers de VvAA eed/belofte afgelegd. Deze eed of belofte is een eigen variant op de zogeheten bankierseed: een moreel-ethische verklaring die sinds 2013 verplicht is voor bestuurders en commissarissen van een financiële onderneming.

 

Na de ondertekening door een afvaardiging van de directie opende Verenigingsvoorzitter Gerlach Cerfontaine – als vertegenwoordiger van alle 113.000 VvAA leden – het 90-jarig jubileumjaar: “VvAA komt voort uit én werkt voor een hoog gekwalificeerde en ambitieuze doelgroep. Ze legt de lat hoog op het gebied van integriteit en kwaliteit van dienstverlening. VvAA heeft die oriëntatie in de genen. Daarom past het uitstekend bij VvAA om de bankierseed ‘eigen’ te maken en niet alleen door bestuurders en beleidsmakers te laten ondertekenen, maar juist ook door de hele organisatie.”

Hoofddirecteur Kees Brouwer voegde hieraan toe: “Directie en Raad van Commissarissen van VvAA hebben de eed in 2013 uiteraard al afgelegd en ondertekend. We hebben de start van het jubileumjaar aangegrepen
om onze eigen eed met alle collega’s te ondertekenen. De VvAA eed is daarmee een bevestiging van wat we eigenlijk al 90 jaar doen in dienst van onze ruim 113.000 leden.”

Delen