Opera – Hänsel und Gretel

Van 30 september tot en met 5 november 2022 opent de Nederlandse Reisopera het seizoen met Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck, een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar, naar het bekende sprookje van de gebroeders Grimm.

Broer en zus worden gevolgd op hun magische reis, en zoals alle sprookjes stelt ook deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld?

Hänsel und Gretel is een humoristische en optimistische voorstelling met onder meer een spectaculaire vliegreis, een magisch kussengevecht en een spannende strijd. Het decor bevat prachtige 3D-projecties en de romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck zit vol toegankelijke dansritmes. De opera wordt gezongen in het Duits, maar is met de Nederlandse boventiteling voor kinderen vanaf 10 jaar goed te volgen. 

Hänsel und Gretel  – sprookjesopera in drie akten (1893). Met het Noord Nederlands Orkest, het Reisopera Kinderkoor en koor Consensus Vocalis. Van 30 september t/m 5 november 2022 in diverse theaters. Voor speellijst: reisopera.nl.

Delen